Vervoer

Vervoer door vrijwilligers

Vrijwilligers kunnen ervoor zorgen dat u toch nog op allerlei plekken kunt komen, ook al bent u slecht ter been. Ze kunnen u een keer naar familie brengen bijvoorbeeld, of naar een doktersafspraak. Of u regelt voor een dag een rolstoelauto via een vrijwilligersorganisatie.

Vrijwillige vervoersdiensten

Hulp van vrijwilligers kan een uitkomst zijn, als u af en toe vervoer nodig heeft. Misschien is er bij u in de buurt wel een speciale busdienst voor ouderen of mensen met een beperking. Een vrijwilliger brengt u dan bijvoorbeeld naar familie of vrienden, naar de supermarkt of naar een doktersafspraak. Vaak moet u zo'n bus van tevoren reserveren en betaalt u een (kleine) bijdrage.

Inwoners van de gemeente Beek kunnen vanaf 19 maart 2018 op aanvraag gebruik maken van de Wensbus. Naast ritten binnen de gemeente Beek zijn ook ritten mogelijk naar bestemmingen in omliggende gemeenten. Meer informatie vindt u op de website van Wensbus Beek.

Rolstoelvervoer

Bij vereniging de Zonnebloem kunt u een Zonnebloemauto huren, bijvoorbeeld voor een dagje uit. Dit is een auto met plek voor een rolstoel of scootmobiel. Als het nodig is, kunt u bij de Zonnebloem om een vrijwillige chauffeur vragen.

Er is een verhuurlocatie in Geleen. Kijk voor meer informatie en contactgegevens op de website van De Zonnebloem.

Activiteiten met vervoer

Soms organiseren vrijwilligersorganisaties activiteiten voor mensen met een beperking, inclusief halen en brengen naar de plek van de activiteit. Als u graag eens mee zou willen doen met hun activiteiten, dan hoeft het vervoer in ieder geval geen probleem te zijn.

Een vrijwilliger vinden

Kijk op de pagina vrijwilliger nodig voor meer informatie over het zoeken van een vrijwilliger in uw buurt.

Zie ook
Organisaties